Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο φασίστας της διπλανής πόρτας....

Edvard Munch "Η Κραυγή"

Ναι, ο λαός είναι θυμωμένος. Ναι, ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια. 
Ναι, το επίσημο κράτος δεν μπορεί να δώσει στον πολίτη τη διαβεβαίωση ότι θα έχει δουλειά, ότι μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στο δρόμο, ακόμα και στο ίδιο του το σπίτι. Ναι, το επίσημο κράτος έχει "αποτύχει" να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του παρεμπορίου,   της παράνομης μετανάστευσης, της εγκληματικότητας.
Ναι, είδαμε τις ζωές μας να διαλύονται. Από καιρό είχαμε χάσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας, χάσαμε και τον υλικό παράδεισο μας.
Από το σημείο όμως, αυτό μέχρι το να ψηφίσουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να επιτρέψουμε την είσοδο στο Κοινοβούλιο, το ναό της Δημοκρατίας μας, σε φασίστες είναι πέρα από κάθε λογική. Και σε όσους προβοκάρουν με την ιδέα ότι οι υπόλοιποι -των άλλων κομμάτων, έχουν ξεφτιλίσει, από χρόνια, την έννοια της Δημοκρατίας και των θεσμών, υπάρχει ο αντίλογος. Όσοι έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, έχουν λειτουργήσει ρουσφετολογικά και για ίδιο όφελος, υπάρχουν τρόποι να διωχθούν. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τους θεσμούς επειδή υπάρχουν 5-10-100 δεν ξέρω πόσοι "λαμόγια" πολιτικοί. Υπάρχουν τρόποι δίωξής τους, όσο και της απομάκρυνσής τους από την εξουσία με την ψήφο μας.
Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να προφασιστούμε την δική τους ανέντιμη συμπεριφορά ως αιτιολογία για να πράξουμε τα χειρότερα.

Άλλωστε, οι μέθοδοι της ΧΑ δεν θυμίζουν σε τίποτα κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά μαφία. Και θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός νόμου. Θα έπρεπε σε όσους αποδεδειγμένα λειτουργούν τραμπούκικα να απαγορεύεται, με συνοπτικές διαδικασίες, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. 
Αλλά βέβαια, η ελληνική κοινωνία δεν ξύπνησε μια μέρα λατρεύοντας τα μαύρα. Ούτε είναι δυνατόν να αναρωτιούνται άνθρωποι όπως η γνωστή και σεβαστή για το έργο της καθηγήτρια, κ. Αννα Φραγκουδάκη, αν είμαστε "λαός φονιάδων".  Δεν είμαστε γιατί δεν υφίσταται τέτοια γενίκευση για κανένα λαό, όπως όμως, δεν υπάρχει και "περιούσιος λαός". Και ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την άνοδο της Χ.Α έχει ο πνευματικός κόσμος της χώρας, ο οποίος δεν αντιστάθηκε, δεν αντέδρασε άμεσα.
Ο λόγος που χρησιμοποιεί η Χ.Α θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από απλοϊκός ως και  αριστερός (και εκεί ευθύνεται η Αριστερά, η οποία για μικροκομματικούς λόγους, δεν προστάτεψε τους θεσμούς), είναι ένας λόγος που καταγγέλλει τον διεθνή καπιταλισμό, τους κακούς εβραίους, τους κακούς πολιτικούς, τους κακούς ξένους που θέλουν να μας υποτάξουν, τους άλλους κακούς ξένους που έρχονται στη χώρα να πάρουν τις δουλειές μας 
Επιπλέον, τα ΜΜΕ ακροβατούν πάνω στην ανοχή και τα νούμερα τηλεθέασης, προβάλλοντας από την πιο βλακώδη ως την πιο σοβαρή δραστηριότητα της Χ.Α  Για να μην αναφέρω στις αναλύσεις "έγκριτων δημοσιογράφων", όπως του Κ. Χαρδαβέλα ότι : "Τελικά, η επίθεση των ομάδων του «Καιάδα» και του «Καραϊσκάκη» (αυτών των δύο γραφικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής) στους μικροπωλητές μετανάστες σε Ραφήνα και Μεσολόγγι λειτουργεί θετικά για μείωση των πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικα και οδηγεί σε σύντομο άνοιγμα των ευρωπαϊκών ταμείων για τη δόση σωτηρίας στην Ελλάδα". ( http://www.newsbomb.gr/politikh/story/233307/pos-o-kaiadas-tis-hrysis-aygis-mas-fernei-ta-31-6-dis-eyro ) . Σε όλους αυτούς θα σύστηνα, με πολύ σεβασμό για την ιστορία και την προσφορά τους στο χώρο, όταν δεν έχουν να πουν κάτι, να μη μιλούν.

Έτσι, δεν είναι πλέον παράδοξο που η Χ.Α μηνύει και αυτόν τον ίδιο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή τόλμησε να αποσύρει την φρουρά από τους βουλευτές της. 
Ενώ, το επεισόδιο με τον γιατρό, τον οποίο ξυλοκόπησε η Χ.Α, ειδοποιημένη από τους συγγενείς του αρρώστου για τον οποίο ζητούσε φακελάκι, είναι ενδεικτικό της πορείας που έχει πάρει ο ελληνικός λαός.
Δεν εμπιστεύεται το κράτος. Εμπιστεύεται το παρακράτος. Γιατί όσο περισσότερο διαβάζω ειδήσεις, τόσο περισσότερο νιώθω να ζω το ξεχασμένο παρελθόν αυτής της χώρας.
Αυτό που βλέπω στον εφιάλτη μπροστά μου και με τρομάζει είναι ότι η ελληνική κοινωνία θα συνηθίσει πλέον να λειτουργεί με την Χ.Α....όπως στο παρελθόν είχε μάθει να λειτουργεί με το ρουσφέτι και τον ωχαδερφισμό. 
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να ανατραπεί αυτό....Φοβάμαι πως όχι, δίχως αίμα..... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Αστικής Ανθεκτικότητας και άλλων δαιμόνων....

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την πανδημία, η διεθνής κοινότητα, η Ε.Ε στράφηκαν στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δομών της πολιτικής προστασίας και απαίτησης της πρόληψης των καταστροφών.  Η επιδημία Covid-19 δημιουργησε νέες προκλήσεις για την ανάπτυξη έξυπνων και βιώσιμων πόλεων. Έχει αποδειχθεί ότι δεν αρκεί πλέον να εστιάζουμε μόνο στην παροχή υπηρεσιών για ποιότητα ζωής ή για ένα καλύτερο οικοσύστημα. Πρέπει να προετοιμάσουμε τις πόλεις έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται, να συντηρούν και να διασφαλίζουν τις υπηρεσίες της πόλης και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ενόψει των επικείμενων κινδύνων. Μεγάλα ποσά  διανεμήθηκαν για σχεδια εκτάκτων αναγκών, καθώς και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων με "έξυπνες" ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα με συστήματα  προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κ.λπ.) εντός των ορίων του δήμου. Αυτο σημαίνει εγκα

Ελευθέριος Βενιζέλος ο πολιτικός που έκανε την παραλυτική Ελλάδα να περπατήσει!

Εις την περιοχήν του θρύλου ανήκει πλέον και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως εις την Καινήν Διαθήκην οι παραλυτικοί αίρουν τον κράββατον και περιπατούν, τοιουτοτρόπως και η παραλυτική Ελλάς του 1917, εις το πρόσταγμα του Βενιζέλου, περιπατεί, μετέχει εις τας ευγενεστέρας αθλήσεις, εισέρχεται εις τον στίβον της δόξης, στέφεται Ολυμπιονίκης! Γεώργιος Παπανδρέου Πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου Βενιζέλου, 22 Απριλίου 1936. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο δημιουργός του σύγχρονου ελληνικού κράτους  καθώς συνέδεσε το όνομά του με την επέκταση και ουσιαστικά το διπλασιασμό του εθνικού ελληνικού χώρου. Με τη σημαία της «μεγάλης ιδέας» πέτυχε να αναδείξει ως κυρίαρχο το εθνικό πρόβλημα της απελευθέρωσης του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και των περιοχών εκείνων που βρισκόντουσαν εκτός της εθνικής επικράτειας.

Αν ζούσε ο Τσέ...

Κάθε επανάσταση έχει τους ήρωες της. ...Κάθε επανάσταση εξατμίζεται και αφήνει ένα κατακάθι γραφειοκρατίας, έλεγε ο Franz Kafka «Η "ηρωική γενιά του πολυτεχνείου" εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με υπουργεία, βίλες, κότερα και πολλά εκατομμύρια. Οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάος του χρέους, της ανεργίας και των χιλιάδων αυτοκτονιών», προκάλεσε με την δήλωσή της η Χρυσή Αυγή. Εκτός όμως, από τους δηλωμένους φασίστες που από χρόνια προβάλουν αυτή τη θεωρία, μαζί με την επίσης, εξοργιστική άποψη ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, ρίχνουν το "ανάθεμα" σε μια ολόκληρη γενιά. Ναι, κάποιοι εξαργύρωσαν τους αγώνες. Ναι, κάποιοι βουτήχτηκαν στην διαφθορά. "Πολίτες, φοβούμαι πως η επανάσταση, όπως ο Κρόνος, θα φάει διαδοχικά όλα της τα παιδιά και θα δημιουργήσει ένα δεσποτισμό με όλους τους κινδύνους που τον συνοδεύουν" ήταν τα τελευταία λόγι